CORPORATE PROJECTS

EURONET SOFTWARE SOLUTIONS 
Little Rock, Arkansas

The new renovation to the Euronet office created a fresh new look by promoting energy throughout space. Color and pattern enhance wayfinding and define intimate spaces in an open layout. The color palette pulls from the company’s logo and creates a youthful and vibrant composition.  Color and pattern define different functions and areas as well as identifying paths of egress. The balance of these bright and stimulating colors with neutral materials and finishes on the ceilings and walls allow the space to be more interesting without being too overwhelming. Accent lighting also enhances the architectural vignettes by creating focal points in mundane spaces.  The company wanted to provide a work environment that could compete with similar larger tech companies. They also wanted to modernize the space by redesigning the layout to accommodate more employee spaces. 

*ASID South Central Chapter 2017-2018 Excellence in Design Award

Commercial | Single Space: GOLD

 

ARKANSAS DERMATOLOGY CALL CENTER 
North Little Rock, Arkansas

A call center office serving a clinic needed a separate space for the coordinators to correspond with patients.  This office provided the healthcare employees a place away from the clinic to ensure privacy from patients and more conducive to an active office setting. The concept explored perceived volume with an exposed ceiling, dropped architectural ceiling elements and high contrast with the sophisticated color palette through the use of wood textures, colors and patterns. Acoustical ceiling blades and dropped ceilings helped define the employee zones while also helping with sound control in the high-phone-use office.

 

STOCKTON MEDICAL PLAZA
North Little Rock, Arkansas

This Class A Office Building is a real estate development by a physician owner occupant. The design for the shell reflects surgical procedures inspired by the business type. The interiors reflect the cutting of a knife through the use of mirrored diagonal lines in the floor and ceiling that carve through the public areas.  Lines continue from the exterior of the building leading into the entrance to create a unified design for the building while also leading the occupant through the space. Colors and patterns in the floor symbolize different stages of surgery; before, during & after.  The simplicity of the color palette and materials enhances the dramatic lighting and flooring transitions.  

 

ABC FINACIAL 
Little Rock, Arkansas

A data management and payment processing company serving fitness centers needed space for their software services office. This office serves as a location for clients and potential clients to visit, so an energetic and lively design was inspired by the fitness centers it serves. The client's signature, bold yellow was used as a unifying element. In addition to being featured in most public spaces, parallel bands of yellow in flooring and ceiling fur downs linked the reception area to the open lounge area through large glass windows to make the spaces feel as one. Although the reception area is secured, this element helps guest feel integrated immediately. 

*ASID South Central Chapter 2016

 Excellence in Design Award

Commercial | Small Corporate: GOLD

 

VESTCOM
Little Rock, Arkansas

First impressions really matter! This client's business is based off of quick initial responses. A marketing and software company who helps clients maximize the Shelf Edge is the go-to expert for many of the nation's most successful retailers. Barcoding is an important element of their business. It is how they organize data, tract inventory, and help their clients thrive. Like the Shelf Edge, guides shoppers to purchases, the barcode-inspired-design for the lobby leads visitors to the Waiting Room where they can call to be buzzed in, while providing a fun, relevant first impression to inspire their clients and employees upon entering their offices. 

 

FUQUA CAMPBELL LAW FIRM 
Little Rock, Arkansas

This interior finish out of 8,000sf for a law firm occurred in an existing, multi-use building, originally built in the 1970s as apartments. Overcoming low ceilings and narrow spaces, the design team resolved to “create space”, visually and physically. Restricted in width and height, the floor plan strategically ebbs and flows and ceiling heights shift, although slightly, to enhance the sense of volume. Rich tones are used in moderation, an ode to the firm’s past and experience, while layers of white, gray, and polished nickel modernize their image and keep the space bright. The contrast in materials, colors, and reflectivity guide the eye to dance between elements. Rich tones provide depth to layers of light finishes, maximizing the illusion of space. 

*ASID South Central Chapter 2014

 Excellence in Design Award

Commercial | Small Corporate: GOLD

 

APMI 
North Little Rock, Arkansas

Arkansas Physicians Management, Inc. is a firm specializing in assisting medical groups with all phases of their practice management. This 15,000 sf facility is APMI’s corporate headquarters. The one level building includes perimeter, private offices for the executives and a large, central, open plan area for 125 adminstrative and clerical staff with clerestory windows to provide ample natural light. Also included is a breakroom with interior and exterior dining, a fully equipped training room for educating their client’s employees, break away group meeting rooms, and a private board room.

 

ADEQ 
North Little Rock, Arkansas

The new Arkansas Department of Environmental Quality (ADEQ) 6-story office building is designed to represent the standards that the department is striving to achieve throughout the built environment in Arkansas. With both LEED and Green Globes certifications this building is being used for educational purposes to illustrate sustainable design strategies along with the positive effects of interaction with a healthy building. The ADEQ building has been recognized for LEED- NC v2.1 Gold Certification by the USGBC. ADEQ’s headquarters has also been recognized by the Green Building Initiative (GBI) for achieving a building rating of Three Green Globes, which is the first green state government building in Arkansas.

 

This project was a joint venture with Taggart, Foster, Currence & Gray Architects.

*ASID South Central Chapter 2008

Excellence in Design Award

Contract | Large Corporate: GOLD

 

BUREAU OF LEGISLATIVE RESEARCH 
Little Rock, Arkansas

The One Capitol Mall 5th Floor Renovation project includes two meeting rooms for all the standing committees of the Senate and House of Representatives. The larger of the two rooms, approximately 6,600 square feet, provides seating for 68 legislators and public seating for 128 plus press and staff members. The other meeting room, provides seating for 29 legislators and public seating for 48 plus press and staff members. Each of the areas contains extensive audio visual and communications systems with the goal of providing full public access to the legislative process. Approximately 300 employees of The Bureau of Legislative Research occupy the balance of the 66,000 square foot renovation. 

© 2014 ​WILLIAMS & DEAN | 18 Corporate Hill Drive, Suite 210, Little Rock, Arkansas 72205 | Tel: 501.224.1900 | Fax: 501.224.0873

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean
  • LinkedIn Clean
  • Pinterest Clean